Waterverzorgings set

€ 85,00
incl. btw, excl. levering
Levertijd: 1-14 dag(en)

Beschrijving

Niet alleen de gezondheid van uw vissen is belangrijk, maar ook die van het water!

Een gezonde vijver is essentieel voor een goede gezondheid van de vissen en planten die erin leven. Schimmels, algen en andere vervuiling zorgt ervoor dat de leefomgeving van de vissen achteruit gaat en dat je vissen ziek worden of zelfs sterven. Je doet er dus goed aan om jouw vijver(water) goed te onderhouden.


Jeroens The Answer is een kuur die langdradig alg uit de vijver verwijderd. De algkuur is geheel natuurlijk en werkt op basis van bacteriën. Beste is deze kuur in 2 keer toe te voegen aan de vijver. Verdeel de hoeveelheid in 2 gelijke porties en meng deze aan met vijverwater in een emmer van 10 ltr. Zorg dat het poeder goed opgelost is en verdeel deze 10 ltr dan over het water oppervlakte. Na gelang de belasting van de vijver kan het water 1 tot 10 dagen wit mistig blijven. Zorg natuurlijk tijdens gebruik voor extra zuurstof in de vijver is altijd belangrijk. Tevens moeten de uvc lampen en ozon units 3 dagen uit staan en dan mogen deze weer aan.


Jeroen’s Nitri-bact bevat selecte Nitro bacteren en Nitrosomonas bacterien. Afval verterende enzymen en Enzymenproducerende bacteriestammen.


Sludge cleaner, De heterotrofe bacteriën in BSO breken op een natuurlijke manier organisch materiaal af, bijvoorbeeld slib op de bodem van de vijver, in het filter, of de stoflaag die zich vormt op onderwater planten. Een centimeters dikke laag organisch afval op de bodem van uw vijver kan uiteraard met BSO niet worden verwijderd, het is echter zaak het zover niet te laten komen, regelmatig gebruik voorkomt de opbouw en houdt uw vijver gezond. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat heterotrofe bacteriën een belangrijke rol spelen bij het in stand houden van de biofilm in uw filter, dus ook daar doet BSO nuttig werk.


KAMI NEUTRILAZER : is speciaal ontwikkeld voor vijvers met vissen. Het bevat een zeer speciale combinatie van plantenextracten, nitrificerende bacteriën om ammonia en nitriet via een natuurlijk biologisch proces (Nitrificatie) af te breken en metalen te binden. De culturen in KAMI NEUTRILAZER zullen het nitrificatie proces in vijvers opstarten, bevorderen of stabiliseren en onderhouden. Hierdoor wordt de giftige ammonia onschadelijk gemaakt.